Sunt mulți creștini care contestă data de 25 Decembrie, ca dată de naștere a Mântuitorul și nu sărbătoresc absolut nimic. Din păcate ei pierd an de an, esența uneia din cele mai mari sărbători creștine !

Aceștia pot fi comparați cu un calator care  merge într-o gară ca să plece cu trenul într-o călătorie, dar nu vrea să se urce în tren până nu află la ce ora  a venit trenul în gară… Între timp el riscă ca trenul să plece fără el și să rateze călătoria din cauza curiozității lui care nu folosește la absolut nimic ! Ce importanță are când a venit trenul în gară ?!? Important este că a venit !!! Tot așa, multi creștini azi, ratează semnificația și esența sărbătorii de Crăciun, din cauză ca nu știu data venirii Domnului Isus  în lumea noastră.

Ce sărbătorim de fapt la Crăciun, care este esența Crăciunului ?

  1. Venirea Mântuitorului pe pământ – evenimetul prin care Dumnezeu s-a coborât în lumea noastra, în trup de om.
  2. Bucuria ca Dumnezeu venit în lumea noastră să ne înțeleagă, să se jertfească și să ne mântuiască
  3. Speranța împăcării omului cu Dumnezeu
  4. Pace între oamenii plăcuți Lui

Luca 2:10-11,14  Dar îngerul le-a zis: „Nu vă temeţi: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi în cetatea lui David, vi s-a născut un mântuitor, care este Hristos, Domnul. „Slavă lui Dumnezeu în locurile prea înalte, şi pace pe pământ între oamenii plăcuţi Lui.”

Concluzii:

Nu este importantă ziua când a venit Mântuitorul în lumea noastră ! Să sărbătorim și să ne bucurăm că în marea lui dragoste față de noi… A VENIT !

Este prea puțin important dacă Domnul Isus s-a născut pe 25 Decembrie sau nu !  Noi NU sărbătorim ziua Lui de naștere ci sărbătorim evenimentul prin care Dumnezeu, s-a Întrupat, coborând în lumea noastră ca să ne mântuiască !

Magii au conștientizat importanța evenimentului și I-au împodobit ieslea în care S-a născut, cu aur, smirnă și tămâie.  Nu are importanță cu ce poți să-ți împodobești casa de sărbătoare… cu sau fără brad, cu sau fără cadouri, cu sau fără globulețe, cu sau fără beculețe … atât timp cât conștientizezi importanța acestui eveniment și prinzi esența sărbătorii Crăciunului, primești garantat, cadou de Craciun de la Însuși Dumnezeu –  bucurie, speranță, pace și mântuire !

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s