S-a mai scris înca un capitol din romanul vieţii noastre. Anul 2020, cu bune și cu rele, cu lucruri plăcute sau mai puțin plăcute, s-a dus … nu mai putem schimba nimic ! Urmează un nou capitol… ANUL 2021 ! Iar pentru noi cei dornici de schimbare, de lucruri noi, de a urca mai sus, de a ne dezvolta, de a fi mai buni, de a fi acolo unde Dumnezeu vrea sa fim … apare inevitabil o întrebare : Putem schimba ceva față de anul trecut, pentru a avea un an 2021 mai bun, indiferent de circumstanțe ?

Ne vom uita în Cuvantul lui Dumnezeu Biblia, pentru a înțelege că depinde de noi, atitudinea noastră să avem un an mai bun… indiferent de ceea ce Dumnezeu va îngădui să se întâmple în acest an.

1. Pășește cu îndrazneală în fiecare zi !

Ioan 16:33  „V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.”

Nu contează contextul nefavorabil ! Alege să ai o atitudine îndrăzneață și să pășești cu îndrazneală în fiecare zi din anul 2021 ! Cu siguranță vei avea un an mai bun !

2. Fii ofensiv, fii activ în fiecare zi !

Isaia 32:8  Dar cel ales la suflet face planuri alese, şi stăruie în planurile lui alese.”

Alege să ai o atitudine ofensivă, să fii activ, prin credință să faci planuri mărețe și să perseverezi zi de zi în împlinirea lor, lăsând rezultatul în mâna lui Dumnezeu. Cu siguranță vei avea un an mai bun !

3. Fii tare în fiecare zi și nu te teme de nimic !

Daniel 10:19  Apoi mi-a zis: „Nu te teme de nimic, om prea iubit ! Pace ţie ! Fii tare şi cu inimă!

Alege să ai o atitudine curajoasă, inimoasă, fermă și fără teamă în fața încercărilor, problemelor sau necazurilor care vor veni în anul 2021. Cu siguranță vei avea un an mai bun ! Dumnezeu este Tatăl tău și a lasat scrise în Cuvântul Lui, încă alte 364 de versete care conțin imperativul „Nu te teme !” Câte un verset pentru fiecare zi din acest an (anul 2021 nu este an bisect, este un an normal, are 365 de zile) !

4. Bucură-te în fiecare zi !

Romani 5:3-4  Ba mai mult, ne bucurăm chiar şi în necazurile noastre; căci ştim că necazul aduce răbdare, răbdarea aduce biruinţă în încercare, iar biruinţa aceasta aduce nădejdea.

Alege să ai o atitudine plină de bucurie știind că Dumnezeu îți poartă de grijă și El este în control TOTAL asupra tuturor circumstanțelor și împrejurărilor vieții. Nimic nu se poate întâmpla la întâmplare ! El face totul cu un scop ! Toate le face doar pentru binele tău veșnic !!!

Concluzii:

Nu poți schimba circumstanțele și împrejurările din anul 2021 dar îți poți schimba atitudinea ta față de ele !

Alege să ai în fiecare zi din 2021 o atitudine îndrăzneață, ofensivă, activă, curajoasă, fără teamă, fermă și plină de bucurie. GARANTAT 100 % vei avea un an 2021 mai bun ! Depinde de tine, de atitudinea ta zilnică, să faci din anul 2021 cel mai bun an al tău de până acum !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s