Declaratia Papei Francisc despre dreptul persoanelor de acelasi sex sa formeze familii si de acceptare a parteneriatelor civile intre homosexuali, a creat o dezbatere aprinsa cu privire la atitudinea Bisericii lui Hristos fata de anumite categorii de oameni pacatosi si pacatele lor.

Dar nu despre parerile oamenilor vreau sa vorbesc in acest articol ci vreau sa ne uitam cu mare atentie in Cuvantul lui Dumnezeu, sa vedem ce atitudine spune Dumnezeu ca trebuie sa avem, fata de omul pacatos si pacatele lui ! Din cauza necunoasterii sau a cunoasterii superficiale a Cuvantului lui Dumnezeu exista riscul real sa ne ratacim printre declaratiile diferitor personalitati bisericesti sau laice si sa avem o atitudine gresita fata de pacatos, sau fata de pacat, sau fata de ambele  !

Iata ce spune Cuvantul lui dumnezeu, Biblia:

  1. Omul este pacatos iar rasplata pentru pacatele sale este moartea, adica despartirea vesnica de Dumnezeu.

Romani 3:23  Căci toţi au păcătuit, şi Sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu.

Romani 6:23  Fiindcă plata păcatului este moartea

Apocalipsa 21:8  Dar cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli, şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul, care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua.”

2. Si totusi Dumnezeu iubeste omul cu o dragoste nelimitata si nu doreste moartea pacatosului    Ezechiel 33:11 „Pe viaţa Mea, zice Domnul Dumnezeu, că nu doresc moartea păcătosului, ci să se întoarcă de la calea lui şi să trăiască.” Romani 6:23  Fiindcă plata păcatului este moartea: dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru.

3. Dumnezeu va judeca fiecare om dupa binele sau raul  pe care la facut in timpul vietii        2 Corinteni 5:10  Căci toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul, pe care-l va fi făcut când trăia în trup.

4. Niciun om pacatos care moare cu pacatele neiertate, nu va intra in Raiul lui Dumnezeu ! Atentie foarte mare !!! Dumnezeu nu categoriseste pacatele ca noi  ! Homosexualitatea este un pacat pus in aceasi lista de pacate cu minciuna, cu curvia, cu betia, cu defaimarea, cu lacomia etc. Oricare din aceste pacate blocheaza intrarea pacatosului neiertat in Imparatia lui Dumnezeu, fiind condamnat vesnic !

1 Corinteni 6:9-10  Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu ? Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii (homosexualii), nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici răpareţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu.

1 Timotei 1:9-10  Căci ştim că Legea nu este făcută pentru cel neprihănit, ci pentru cei fărădelege şi nesupuşi, pentru cei nelegiuiţi şi păcătoşi, pentru cei fără evlavie, necuraţi, pentru ucigătorii de tată şi ucigătorii de mamă, pentru ucigătorii de oameni, pentru curvari, pentru sodomiţi (homosexuali), pentru vânzătorii de oameni, pentru cei mincinoşi, pentru cei ce jură strîmb, şi pentru orice este împotriva învăţăturii sănătoase

Apocalipsa 21:27  Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăieşte în spurcăciune şi în minciună; ci numai cei scrişi în cartea vieţii Mielului.

5. Solutia pentru orice pacat, este iertarea Divina, obtinuta exclusiv prin credinta. Credinta in Domnul Isus Hristos, Dumnezeu  Întrupat, care a murit in locul fiecarui om pacatos si a platit EL pedeapsa pentru pacate noastre . In locul meu si in locul tau !

Romani 3:24  Şi Sunt socotiţi neprihăniţi, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea, care este în Hristos Isus. Pe El Dumnezeu L-a rânduit mai dinainte să fie, prin credinţa în sângele Lui, o jertfă de ispăşire, ca să-Şi arate neprihănirea Lui; căci trecuse cu vederea păcatele dinainte, în vremea în delungei răbdări a lui Dumnezeu; pentruca, în vremea de acum, să-Şi arate neprihănirea Lui în aşa fel în cât, să fie neprihănit, şi totuşi să socotească neprihănit pe cel ce crede în Isus.

1 Ioan 1:9  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire. Dacă zicem că n-am păcătuit, Îl facem mincinos, şi Cuvântul Lui nu este în noi.

6. Obligatia noastra a copiilor lui Dumnezeu este sa iubim Dumnezeieste pacatosul si in acelsi timp sa urâm in mod desavarsit pacatul savarsit de cel pacatos !

Sa studiem cu mare atentie si sa invatam de la Domnul Isus Hristros cat de mult iubeste El omul pacatos si cum uraste pacatului in mod desavarsit.

  • Iuda Trădătorul, cel care l-a vandut pentru 30 de arginti. Chiar daca Isus a stiut de la inceput cine o sa-L vanda, timp de trei ani si jumatate s-a comportat cu el exact ca si cu ceilalti ucenici. Fara ca nimeni sa isi dea seama. Nici macar Iuda. Matei 26:22-25
  • Femeia prinsa savârșind păcatul curviei, a salvat-o de la moarte (trebuia omorata cu pietre conform legii iudaice). I-a spus „Du-te si sa nu mai pacatuiesti” Ioan 8:3-11
  • Tâlharului de pe cruce, care l-a recunoscut ca Dumnezeu si s-a pocait de pacatele lui in ultima clipa, I-a spus „Astazi vei fi cu Mine in rai” Luca 23:39-43
  • Zacheu seful corupt al vamesilor. Isus s-a autoinvitat în casa lui iar toți au comentat: „găzduiește la un om pacatos”. Zacheu in prezenta Domnului Isus hotaraste ” despagubesc 400 % pe toți pe care i-am pagubit și jumătate din toată averea mea o dau la saraci” Iar Isus ii raspunde: „Astăzi a întrat mântuirea in casa aceasta. Pentru ca Fiul Omului a venit sa caute si sa mantuiasca ce era pierdut. ” Luca 19:5-10
  • Petru, care s-a lepadat de Domnul Isus in cele mai grele momente, dupa ce s-a intors la Dumnezeu, L-a pus sa aiba grija de Biserica Lui. Ioan 21:14-17
  • Pe  Pavel, tortionarul care a prigonit Biserica Lui, L-a facut dupa convertire unul din cei mai mari misionari din toate timpurile. Fapte 9:11-16

Concluzii

Trebuie sa ne smerim si sa ne pocaim inaintea lui Dumnezeu pentru ca suntem atat de departe de ceea ce a fost El cat a trait pe pamant si de ceea ce ar trebui sa fim noi azi  ! Deoarece nu am fost exigenti cu noi inșine si am acceptat jumatatile de masura, am ajuns sa inversam lucrurile: am devenit ipocriti, urâm pacătoșii dar iubim păcatul lor, sau am ajuns sa traim ca ei, iubind si pacătoșii si păcatul lor sau ne-am dus in cealalta extrema si am devenit fanatici urând si pacatoșii si păcatul lor ! Total gresit in oricare din cele trei variante !

Solutia corecta in conformitate cu Cuvantul lui Dumnezeu: Dacă Dumnezeu care este Sfant, m-a iubit pe mine pacatosul, cu atât mai mult eu păcătosul sunt dator sa iubesc omenii păcătosi ca si mine ! Pentru ca El urăste pacatul, voi urî si eu pacatul cu toata fiinta mea !

Iata cateva lucruri pa care le-am invatat eu despre ura fata de pacat. Ura fata de pacat trebuie sa se manifeste in primul rand in viata mea: asa ca nu sunt de acord cu idea pacatului in viata mea, nu accept pacatul in viata mea, ma feresc, veghez si lupt total impotriva pacatului din viata mea. Ura fata de pacatul din viata celorlalti trebuie impletita cu dragostea fata de ei si se manifesta prin: rugaciune pentru ei, ajutor sa inteleaga cat de periculos este pacatul si ce consecinte are, apoi le arat singura cale spre iertarea pacatelor care este jertfa Domnului Isus Hristos si implicit harul de a avea acces liber in Cerul lui Dumnezeu pentru vesnicie, fiind rabdator plin de compasiune si gata oricand sa dau o mana de ajutor celui pacatos, doritor de a scapa de pacat.

Matei 9:11  Fariseii au văzut lucrul acesta, şi au zis ucenicilor Lui: „Pentru ce mănâncă Învăţătorul vostru cu vameşii şi cu păcătoşii ?”  Isus i-a auzit, şi le-a zis: „Nu cei sănătoşi au trebuinţă de doctor, ci cei bolnavi. Duceţi-vă de învăţaţi ce înseamnă: „Milă voiesc, iar nu jertfă!” Căci n-am venit să chem la pocăinţă pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi.”

Iuda 1:23  Căutaţi să mântuiţi pe unii, smulgându-i din foc; de alţii iarăşi fie-vă milă cu frică, urând până şi hainele pătate de faptele lor pacătoase.

2 Timotei 2:24  Şi robul Domnului nu trebuie să se certe; ci să fie blând cu toţi, în stare să înveţe pe toţi, plin de îngăduinţă răbdătoare, să îndrepte cu blândeţă pe potrivnici, în nădejdea că Dumnezeu le va da pocăinţa, ca să ajungă la cunoştinţa adevărului; şi, venindu-şi în fire, să se desprindă din cursa diavolului, de care au fost prinşi ca să-i facă voia.

2 Petru 1:5  De aceea, daţi-vă şi voi toate silinţele ca să uniţi cu credinţa voastră fapta; cu fapta, cunoştinţa; cu cunoştinţa, înfrînarea; cu înfrînarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia; cu evlavia, dragostea de fraţi; cu dragostea de fraţi, iubirea de oameni. Căci, dacă aveţi din belşug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiţi nici leneşi, nici neroditori în ce priveşte deplina cunoştinţă a Domnului nostru Isus Hristos. Dar cine nu are aceste lucruri, este orb, umblă cu ochii închişi, şi a uitat că a fost curăţit de vechile lui păcate.

Asa sa ne ajute Dumnezeu !

#iubescomulpacatos #urasctotalpacatul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s