Sa nu ascult de Dumnezeu, adica sa pacatuiesc impotriva Lui, este cea mai mare prostie si cel mai ilogic lucru pe care pot sa il fac !!! De ce sa fiu eu impotriva Celui care este Cel mai tare ? De ce sa ma cred eu mai destept ca El ? De ce sa ma privez singur de ajutorul lui Dumnezeu ? Care este logica sa nu ascult de Dumnezeu ?!?

În funcție de cum ne convine, am impartit păcatul pe categorii: pacate grave, pacate mari (de obicei sunt cele facute de fac altii), păcate normale, păcate acceptabile si păcate mici, mici, mici… (de obicei sunt cele pe care le facem noi). Dumnezeu este Sfânt, Sfânt, Sfant ! Pentru El, orice neascultare este păcat si este total neacceptabila. Punct.

Iata de ce este intelept si logic sa urasc chiar si cel mai mic pacat:

1. Dumnezeu uraste pacatul ! Eu nu-mi permit sa iubesc ceea ce uraste Dumnezeu !

Psalmi 45:7  Tu iubeşti neprihănirea, şi urăşti răutatea.

Proverbe 6:16-19  Şase lucruri urăşte Domnul, şi chiar şapte Îi Sunt urâte: ochii trufaşi, limba mincinoasă, mâinile… care varsă sânge nevinovat, inima care urzeşte planuri nelegiuite, picioarele care aleargă repede la rău, martorul mincinos, care spune minciuni, şi cel ce stîrneşte certuri între fraţi.

Zaharia 8:16-17  Iată ce trebuie să faceţi: Fiecare să spună aproapelui său adevărul; judecaţi în porţile voastre după adevăr şi în vederea păcii; nici unul să nu gândească în inima lui rău împotriva aproapelui său, şi nici să nu iubiţi jurământul strîmb ! Căci toate lucrurile acestea Eu le urăsc, zice Domnul.”

2. Pacatul meu il ofenseaza direct pe Dumnezeu ! Eu nu-mi permit sa-L supar pe Dumnezeu !

Psalmi 51:4  Împotriva Ta, numai împotriva Ta, am păcătuit şi am făcut ce este rău înaintea Ta; aşa că vei fi drept în Hotărârea Ta, şi fără vină în judecata Ta.

3. Dumnezeu este plin de bunatate, de ingaduinta si de indelunga rabdare cu mine ! Eu-mi permit sa fiu fara bun simt fata de El !

Romani 2:4  Sau dispreţuieşti tu bogăţiile bunătăţii, îngăduinţei şi îndelungei Lui răbdări ? Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăinţă ?

4. Pacatul are consecinte negative vesnice – moartea, adica despartirea definitiva de Dumnezeu. Eu nu vreau sa fiu despartit de Dumnezeu si pedepsit pentru eternitate ! Aleg viata vesnica alaturi de Dumnezeu !

Romani 6:23  Fiindcă plata păcatului este moartea: dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru.

5. Pacatul meu, ma afecteaza pe mine si pe cei din jurul meu. Eu nu-mi permit sa-mi fac rau mie sau celor din jurul meu ! Omul este creat sa functioneze corect, numai ascultand de legile, invataturile, principiile si poruncile lui Dumnezeu ! Altfel, omul nu poate functiona corect, se defecteaza, se strica … si strica totul in jurul Lui !

6. Pacatul blocheaza puterea lui Dumnezeu, dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, facerea de bine si tot ce a pus Dumnezeu in noi, prin Duhul Lui ! Eu nu-mi permit sa supar Duhul lui Dumnezeu si sa traiesc doar prin puterile mele ! Cel mai mare chin pentru un crestin, este traiasca doar prin natura umana, doar prin puterile lui, fara acces la puterea lui Dumnezeu si la roada Duhului lui Dumnezeu

Isaia 59:1-2  Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui prea tare ca să audă, ci nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi şi Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund Faţa Lui şi-L împiedecă să vă asculte !

Efeseni 4:30-31  Să nu întristaţi pe Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, prin care aţi fost pecetluiţi pentru ziua răscumpărării. Orice amărăciune, orice iuţime, orice mânie, orice strigare, orice clevetire şi orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru.

Galateni 5:22-25  Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţa, înfrînarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. Cei ce Sunt ai lui Hristos Isus, şi-au răstignit firea pământească împreună cu patimile şi poftele ei.

Concluzii:

DA, este mai usor sa urasti decat sa iubesti ! DA, este mai usor sa te razbuni decat sa ierti ! DA, este mai usor sa intorci rau pentru rau decat bine pentru rau ! DA, este mai usor sa te certi decat sa taci atunci cand esti jignit ! DA, este mai usor sa fi mandru decat sa fii smerit ! DA, este mai usor sa traiesti in placeri decat sa te infranezi de la placeri ! DA, pacatul este mai la indemana, este mai accesibil, este mai placut si mai confortabil pentru un timp… Dar merita ?!? CATEGORIC NU !!! Pacatul este cancerul sufletului, al relatiei cu Dumnezeu si cu semenii !

Daca vrem sa traim la potentialul maxim pe care Dumnezeu l-a pregatit pentru noi, trebuie sa ascutam, sa iubim si sa aplicam solutiile lui Dumnezeu in viata noastra, si… in mod intelept, sa urâm cu intreaga noastra fiinta chiar si cel mai mic pacat ! Este logic, intelept si foarte sanatos pentru trupul, sufletul si destinul nostru vesnic !

Dar cine alege sa traiasca permanent in pacat si nu are nici o problema cu asta, este inca departe de Dumnezeu iar singura solutie pentru mantuirea sufletului este „pocăinţa faţă de Dumnezeu şi credinţa în Domnul nostru Isus Hristos.”(Fapte 20:21)

1 Ioan 3:6-7 Oricine rămâne în El, nu păcătuieşte; oricine păcătuieşte, nu L-a văzut, nici nu L-a cunoscut. Copilaşilor, nimeni să nu vă înşele! Cine trăieşte în neprihănire, este neprihănit, cum El însuşi este neprihănit.

Pentru cei care suntem copii a lui Dumnezeu si am fost eliberati din robia pacatului, pacatul este un accident, este pata de pe haina curata facuta din neatentie si pe care o curatam imediat, este exceptia de la regula iar regula, este o viata curata si sfanta, fara pacat !

Romani 6:22  Dar acum, odată ce aţi fost izbăviţi de păcat şi v-aţi făcut robi ai lui Dumnezeu, aveţi ca rod sfinţirea, iar ca sfârşit: viaţa veşnică.

1 Ioan 1:9  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire.

1 Ioan 2:1-2  Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri, ca să nu păcătuiţi. Dar dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor (Sau Advocat. Greceşte: Paraclet, adică apărător, ajutor.), pe Isus Hristos, Cel neprihănit. El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre; şi nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregii lumi.

1 Ioan 3:3  Oricine are nădejdea aceasta în El, se curăţeşte, după cum El este curat.

#urascpacatul #pacatuleunaccident #marturisescimediatpacatul #traiesccurat #farapacat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s