Dragostea este unul din cele mai discutate si disputate subiecte in familie, in societate si in bisericile noastre de astazi. Pentru a aduce putina lumina in acest subiect, trebuie sa ne aducem aminte ca dragostea este… o porunca divina a Domnului Isus Hristos pentru toti copiii Lui !  „Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii. Prin aceasta vor cunoaşte toţi că Sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii.”(Ioan 13:34-35)

Dragostea nu este un sentiment frumos care vine, pleaca cand vrea si pe care nu il poti controla. Acest mod de gandire gresit despre dragoste, este foarte convenabil si foarte accepat de cei mai multi ! Dragostea este esenta lui Dumnezeu ! Dumnezeu este dragoste (1 Ioan 4:16) Pentru ca Dumnezeu este izvor nesecat de DRAGOSTE, copii lui Dumnezeu au in ei cea mai pura, cea mai autentica si cea mai fierbinte dragoste care exista in Univers, in cantitate nelimitata !!! De unde ?!? Din Dumnezeu care este in ei !

Dumnezeu ne porunceste sa iubim, dar mai intai a pus in noi dragostea Lui pentru a putea implini aceasta porunca ! Dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt, care ne-a fost dat. (Romani 5:5)

Galateni 5:22  Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţa, înfrînarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.

Apostolul Pavel face o descriere foarte precisa a dragostei autentice :

 Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de neleguire, ci se bucură de adevăr, acopere totul, crede totul, nădăjduieşte totul, sufere totul.(1 Corinteni 13:4)

Toata Sfanta Scriptura, Biblia, este plina de versete care ne arata foarte clar ca dragostea trebuie sa fie un mod de viata pentru copii lui Dumnezeu

1 Corinteni 16:14  Tot ce faceţi, să fie făcut cu dragoste !

1 Ioan 4:8  Cine nu iubeşte, n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentru că Dumnezeu este dragoste.

Filipeni 1:8  Căci martor îmi este Dumnezeu că vă iubesc pe toţi cu o dragoste nespusă în Isus Hristos.

Nu putem iubi oricum !!! Trebuie sa iubim si noi asa cum ne-a iubit Domnul Isus Hristos ! cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii.”(Ioan 13:34-35)

Dragostea trebuie sa fie curata, plina de caldura, trebuie sa fie fierbinte, din toata inima !

1 Petru 4:8  Mai pe sus de toate, să aveţi o dragoste ferbinte unii pentru alţii, căci dragostea acopere o sumedenie de păcate.

1 Petru 1:22  Deci, ca unii cari, prin ascultarea de adevăr, v-aţi curăţit sufletele prin Duhul, ca să aveţi o dragoste de fraţi neprefăcută, iubiţi-vă cu căldură unii pe alţii, din toată inima;

Nu putem iubi orice ! A iubi ceea ce Dumnezeu spune sa nu iubim este tot pacat, adica neascultare de Dumnezeu ! DA ! Exista dragoste pervertita, dragoste alterata de pacat, care NU ESTE DIN DUMNEZEU !

1 Ioan 2:15  Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume. Dacă iubeşte cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în El.

1 Timotei 6:10  Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor

Si totusi… de ce in viata celor mai multi copii ai lui Dumnezeu nu se vede dragostea lui Dumnezeu ?!? Care este explicatia ?

Iata explicatia pe care o da Biblia:

Matei 24:12  Şi, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci.

Pacatul oricare ar fi el si oricat de mic il consideram noi, intristeaza Duhul Sfant care este in noi, si nu mai poate produce dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţa, înfrînarea poftelor (Galateni 5:22) in viata noastra. Pacatul blocheaza tot ce apus Dumnezeu in noi !

Trebuie sa ne verificam si recunoastem ca avem o problema cu modul nostru de a iubi ! Dragostea noastra nu mai este fierbinte ! Nu mai iubim cu caldura din toata inima ! De fapt … problema pleaca de la faptul acceptam mult prea usor pacatul in vietile noastre (nu ascultam de Dumnezeu) iar pacatul blocheaza tot ce este Dumnezeiesc in noi si raceste dragostea !!!

Solutia ?!?

Solutia este renuntam la egoism, necredinta, ingrijorar, neveghere, mediocritate si orice alta forma de neascultare de Dumnezeu ! Garantat 100 %, Duhul lui Dumnezeu va rodi din nou in noi, dragostea cea mai pura, cea mai autentica si mai plina de caldura. DRAGOSTE FIERBINTE pentru sotie, pentru sot, pentru copii, pentru parinti, pentru frati, pentru surori, pentru toti oamenii !!! Dragoste atat de fierbinte, incat se revarsa inclusiv asupara dusmanilor !

Evrei 12:1  Şi noi, deci, fiindcă Suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice pedică, şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne, şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte.

Matei 5:43  Aţi auzit că s-a zis: „Să iubeşti pe aproapele tău, şi să urăşti pe vrăjmaşul tău.” Dar Eu vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blastămă, faceţi bine celor ce vă urăsc, şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc, ca să fiţi fii ai Tatălui vostru care este în ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni, şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. Dacă iubiţi numai pe cei ce vă iubesc, ce răsplată mai aşteptaţi? Nu fac aşa şi vameşii ? Şi dacă îmbrăţişaţi cu dragoste numai pe fraţii voştri, ce lucru neobicinuit faceţi ? Oare păgînii nu fac la fel ? Voi fiţi, deci, desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit.

Trebuie doar sa decidem azi, daca nu am decis deja, sa ascultam de porunca lui Dumnezeu si sa renuntam la tot ce este pacatos in noi. Noi copii lui Dumnezeu, putem iubi la maxim chiar acum, cu o dragoste pura, autentica, desavarsita, plina de caldura, foarte fierbinte !

#iubesteDumnezeeste #iubestelamaxim #iubestelasuperlativ #iubestefierbinte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s