Chiar inainte de Inaltarea Sa la cer, ucenicii convinsi ca Domnul Isus Hristos este Dumnezeu, prind momentul sa-L intrebe despre planurile Lui de viitor cu Israelul,. Raspunsul pe care acestia il primesc este total neasteptat. Fiind ultima lectie data ucenicilor si ultimele cuvinte ale Domnului Isus pe acest pamant, chiar inainte de Inaltarea Sa la cer, sa ne uitam cu mare atentie, la ceea ce a spus !

Fapte 1:6-8 Deci apostolii, pe când erau strânşi laolaltă, L-au întrebat: „Doamne, în vremea aceasta ai de gând să aşezi din nou Împărăţia lui Israel ?” El le-a răspuns: „Nu este treaba voastră să ştiţi vremurile sau soroacele; pe acestea Tatăl le-a păstrat sub stăpânirea Sa. Ci voi veţi primi o putere, când Se va pogorâ Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria, şi până la marginile pământului.”

Cu alte cuvinte Domnul Isus le spune : „Nu este treaba voastra sa stiti viitorul ! Treaba voastra, este sa fiti martorii Mei in lumea aceasta ! Nu prin puterea voastra, ci prin puterea pe care o veti primi de la Duhul Meu ! „

Concluzii :

Omamenii sunt foarte curiosi din fire si de multe ori din curiozitate fac multe greseli. Mai ales in aceste vremuri ne intrebam: Oare ce va fi ?!? Traim deja in Apocalipsa ? Vine sfarsitul ?

Inclusiv in biserici am pierdut mult prea mult timp pentru a afla viitorul (studii nesfarsite despre Apocalipsa, Daniel etc.), in loc sa folosim timpul pentru a invata ucenicii Domnului Isus cum sa fim martori eficienti, pregatiti pentru orice situatie si cum sa fim lumina lumii si sarea pamantului !

Viitorul, este doar treaba lui Dumnezeu ! Apocalipsa este treaba lui Dumnezeu ! NU a noastra !!!

Noi, ca ucenici ai Domnului Isus, trebuie sa ne concentram intreaga fiinta, in a ne implini menirea de a fi martori ai Lui, de a face alti ucenici, pe care sa ii invatam sa pazeasca toate poruncile Lui.( Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Matei 28:19)  

Fiind martorii Lui in fiecare zi, prin puterea primita de la Duhului Sfant al lui Dumnezeu, va veni momentul, cand viitorul se va transforma intr-un prezent fara sfarsit ! Vom fi impreuna cu El si vom fi ca El ! Nu conteza, cand vine El sa isi ia biserica Acasa sau cand vom mergem noi la El pe rand… Un lucru e sigur: una din cele doua variante se poate intampla oricand !

Daca esti cu adevarat interesat de viitor si nu doar curios din fire, traieste curat in fiecare zi, pentru a fi gata in orice moment sa te intalnesti cu Dumnezeul tau caruia i-ai fost un martor credicios pana la capat !

1 Ioan 3:2  Prea iubiţilor, acum Suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi, nu s-a arătat încă. Dar ştim că atunci când Se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea aşa cum este. Oricine are nădejdea aceasta în El, se curăţeşte, după cum El este curat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s