Domnul Isus Hristros le-a spus ucenicilor Sai: „Adevărat vă spun că, dacă aţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, aţi zice muntelui acestuia: „Mută-te de aici colo” şi s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinţă. (Matei 17:20)

Când citești acest verset biblic, instant iti doresti sa ai o credinta cat un bob de mustar. Iar acum, cand vedem ce impact are un virus extrem de mic, incepe sa capete sens, de ce este de ajuns o credinta mica cat un bob de mustar…

In Cuvantul lui Dumnezeu, Biblia am gasit cateva lucruri importante despre credinta si despre cum putem creste o credinta cat un bob de mustar:

  1. Credinta este indispensabila pentru viata de acum, cat si pentru cea viitoare.

Marcu 11:22-24  Isus a luat cuvântul, şi le-a zis: „Aveţi credinţă în Dumnezeu ! Adevărat vă spun că, dacă va zice cineva muntelui acestuia: „Ridică-te şi aruncă-te în mare” şi dacă nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ce zice se va face, va avea lucrul cerut. De aceea vă spun că, orice lucru veţi cere, când vă rugaţi, să credeţi că l-aţi şi primit, şi-l veţi avea.

Ioan 14:1   „Aveţi credinţă în Dumnezeu, şi aveţi credinţă în Mine.

Evrei 11:6  Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui ! Căci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă că El este, şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută.

Romani 1:17   „Cel neprihănit va trăi prin credinţă.”

Matei 21:22  Tot ce veţi cere cu credinţă, prin rugăciune, veţi primi.

Matei 8:13  Apoi a zis sutaşului: „Du-te, şi facă-ţi-se după credinţa ta.” Şi robul lui s-a tămăduit chiar în ceasul acela.

Matei 9:29-30  Atunci S-a atins de ochii lor şi a zis: „Facă-vi-se după credinţa voastră!” Şi li s-au deschis ochii

Matei 15:28  Atunci Isus i-a zis: „O, femeie, mare este credinţa Ta; facă-ţi-se cum voieşti.” Şi fiica ei s-a tămăduit chiar în ceasul acela.

Marcu 2:5  Când le-a văzut Isus credinţa, a zis slăbănogului: „Fiule, păcatele îţi Sunt iertate!”

Marcu 5:34  Dar Isus i-a zis: „Fiică, credinţa ta te-a mântuit; du-te în pace, şi fii tămăduită de boala ta.”

Marcu 10:52  Şi Isus i-a zis: „Du-te, credinţa ta te-a mântuit.” Îndată orbul şi-a căpătat vederea, şi a mers pe drum după Isus.

Efeseni 2:8  Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.

2. TOTI ucenicii au avut o problema cu credinta prea mica !

Matei 17:19-20  Atunci ucenicii au venit la Isus, şi I-au zis, deoparte: „Noi de ce n-am putut să-l scoatem ?”  „Din pricina puţinei voastre credinţe” le-a zis Isus.

Matei 8:26  El le-a zis: „De ce vă este frică, puţin credincioşilor ?” Apoi S-a sculat, a certat vânturile şi marea, şi s-a făcut o linişte mare.

Matei 6:30  Aşa că, dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba de pe câmp, care astăzi este, dar mâine va fi aruncată în cuptor, nu vă va îmbrăca El cu mult mai mult pe voi, puţin credincioşilor ?

Matei 16:8  Isus, care cunoştea lucrul acesta, le-a zis: „Puţin credincioşilor, pentru ce vă gândiţi că n-aţi luat pîini ?

3. TOTI putem avea o credinta mai mare ! Iata cum :

  • Prin Cuvantul lui Dumnezeu, Biblia. Citind, ascultand, studiind si meditand la Cuvantul lui Dumnezeu.

Romani 10:17  Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos.

Romani 1:16-17  Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întâi a Iudeului, apoi a Grecului; deoarece în ea este descoperită o neprihănire pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă şi care duce la credinţă, după cum este scris: „Cel neprihănit va trăi prin credinţă.”

  • Prin rugaciune. Rugandu-L pe Dumnezeu sa ne mareasca El credinta

Luca 17:5  Apostolii au zis Domnului: „Măreşte-ne credinţa!

Marcu 9:24  Îndată tatăl copilului a strigat cu lacrămi: „Cred, Doamne! Ajută necredinţei mele!”

Romani 12:3  Prin harul, care mi-a fost dat, eu spun fiecăruia dintre voi, să nu aibă despre sine o părere mai înaltă decât se cuvine; ci să aibă simţiri cumpătate despre sine, potrivit cu măsura de credinţă pe care a împărţit-o Dumnezeu fiecăruia.

  • Daruita de Duhul lui Dumnezeu

1 Corinteni 12:8-9  De pildă, unuia îi este dat, prin Duhul să vorbească despre înţelepciune …. altuia credinţa, prin acelaşi Duh;

Concluzii:

Credinta este modul de a viata a copiilor lui Dumnezeu ! Problema este ca de multe ori avem o credinta prea mica si avem nevoie de o credinta mai mare !

Putem obtine o credinta mai mare, prin rugaciune direct de la Dumnezeu, ca dar al Duhului Sau si prin Cuvantul lui Dumnezeu, Biblia.

Dumnezeu este Sursa credintei si Impartitorul credintei. Sa Ii cerem Lui staruitor sa ne mareasca credinta. Cu siguranta El ne va asculta !

Credinta vine in urma interactiunii cu Cuvantul lui Dumnezeu. Sa citim Cuvantul lui Dumnezeu, sa meditam la el, sa il memoram, sa il studiem, sa il ascultam audio sau pe internet ! Cat se poate de des ! Cu siguranta credinta noastra va creste. Garantat si verificat !

DA, putem sa avem o credinta cat un bob de mustar ! Ba mai mult, Dumnezeu asteapta de la noi sa avem o credinta mare si sa ne incredem total in El ! Depinde de mine si de tine, cata credinta cerem de la El si cat de mult suntem in contact cu Cuvantul Lui Dumnezeu !

Iar dupa principiul enuntat in Iacov 2:17  „Tot aşa şi credinţa: dacă n-are fapte, este moartă în ea însaş.”, putem masura in orice moment dimensiunea credintei noastre ! Cum ?!? Foarte simplu ! Verificand faptele, actiunile si realizarile generate de credinta pe care o avem !

Normal, ar trebui sa putem spune si noi, ca aposolul Pavel: Trebuie să mulţumim totdeauna lui Dumnezeu pentru voi, fraţilor, cum se şi cuvine, pentru că credinţa voastră merge mereu crescând (2 Tesaloniceni 1:3)

Asa sa ne ajute Dumnezeu !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s