A treia intalnire a Domnului Isus Hristos cu ucenicii Sai, dupa Inviere, are loc pe malul Marii Tiberiadei. Dupa o noapte de chin la pescuit fara succes, apare Cineva pe mal care le spune sa arunce plasele in partea dreapta a corabiei. Ucenicii nu recunosc Cine le vorbeste de pe mal. Surprinzator, prind 153 de pesti mari si atunci Ioan realizeza ca pe mal este chiar Domnul Isus. Petru, in stilul lui caracteristic, sare din corabie si inoata pana la mal. Pe mal ii astepta Domnul Isus cu paine, si peste fript pe jar. Domnul Isus Hritos are un dialog cu Petru si il intreaba de trei ori daca Il iubeste, iar apoi ii spune ca : „vei îmbătrâni, îţi vei întinde mâinile, şi altul te va încinge, şi te va duce unde nu vei voi. A zis lucrul acesta ca să arate cu ce fel de moarte va proslăvi Petru pe Dumnezeu.”(Ioan 21:18,19). Petru il vede si pe Ioan in spatele lor si Il intreaba pe Domnul Isus: „Doamne, dar cu acesta ce va fi ?” (Ioan 21:21) Raspunsul Domnul Isus este foarte direct si total neasteptat:

Isus i-a răspuns: „Dacă vreau ca el să rămână până voi veni Eu, ce-ţi pasă ţie ? Tu vino după Mine !” (Ioan 21:22)

Cu alte cuvinte, Domnul Isus ii spune lui Petru: Nu este treaba ta ce planuri am Eu cu Ioan. Asta este treaba Mea ! Treaba ta, este Ma urmezi pe Mine si sa fii atent la planurile Mele pentru tine !

Concluzii:

Exista o curiozitate umana distructiva, din care se nasc barfa, invidia, vorbirea fara rost, amestecul in treburile altora, dezamagiri, comparatii nesanatoase si multe alte lucruri rele. De aceea, este total gresit sa ne comparam unii cu altii, sa ne copiem unii pe altii , sa comparam familia noastra cu alte familii sau biserica noastra cu alte biserici !

Fiecare om este unic, fiecare familie este unica si fiecare biserica are particularitatile ei unice. In consecinta, planurile lui Dumnezeu pentru mine, pentru tine si pentru fiecare in parte, SUNT UNICE !

Responsabilitatea mea, este sa Il urmez pe El si planurile Lui pentru mine, pentru familia mea si pentru biserica locala din care fac parte ! Fara sa ma intereseze ce planuri are Dumnezeu cu ceilalti ! Iar asta este valabil pentru mine, pentru tine … pentru noi toti !

Tu vino după Mine !” (Ioan 21:19,22)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s