Azi in Vinerea Mare, Domnul Isus Hristos implineste pana la capat planul de salvare a omului, chiar daca a a fost atat de greu, incat oricate cuvinte am folosi, nu am putea descrie chinul Lui. In gradina Ghetsimani, ajunge intr-un chin ca de moarte, cerand daca este posibil, sa nu bea „paharul” batjocorilor, a batailor, a umilintelor, a chinurilor si a mortii prin sufocare pe cruce. Alege sa asculte pana la capat, de Dumnezeu Tatal !

„Tată, dacă voieşti, depărtează paharul acesta de la Mine! Totuş, facă-se nu voia Mea, ci a Ta.” Atunci I s-a arătat un înger din cer, ca să-L întărească. A ajuns într-un chin ca de moarte, şi a început să Se roage şi mai fierbinte; şi sudoarea I se făcuse ca nişte picături mari de sânge, care cădeau pe pământ. (Luca 22:42-44)

Filipeni 2:6 El, cu toate că avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu,
7 ci S-a desbrăcat pe sine însuşi şi a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor.
8 La înfăţişare a fost găsit ca un om, S-a smerit şi S-a făcut ascultător până la moarte, şi încă moarte de cruce.

Noi, in zilele de astazi, facem multe promisiuni „pana la moarte”. Promitem cand ne botezam, ca Il vom urma si Il vom asculta de Dumnezeu pana la moarte si in vesnicii. Promitem cand ne casatorim, ca vom fi impreuna pana cand moartea ne va desparti…

Si totusi … vedem ca astazi, mult prea multi oameni, si ma refer in special la cei care sunt oameni ai lui Dumnezeu, de la cei mai „mici” la cei mai „mari”, isi incalca promisiunile cand ajung in „Ghetsimani”. Inainte de alege drumul crucii si voia lui Dumnezeu, aleg voia lor, renuntand sa-si poarte crucea pana la capat !

Sa invatam de la Domnul Isus ! El a ales sa asculte de Dumnezeu Tatal, purtand crucea pana la capat ! Sa ascultam si noi de Dumnezeu si sa ne purtam crucea in fiecare zi… pana la moarte, asa cum am promis sau daca nu am promis inca… asa cum ne porunceste EL !

Luca 9:23 Apoi a zis tuturor: „Dacă voeşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi, şi să Mă urmeze.

Luca 14:27 Şi oricine nu-şi poartă crucea, şi nu vine după Mine, nu poate fi ucenicul Meu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s